Categories: General
      Date: 22-01-2019
     Title: Nieuws Speelplein
Informatie pagina speelplein Bergbeemden

 


Update 03 februari 2019


Aanpassing omheining van de speelplein

Op 23 januari 2019 zijn er bevoegde personen van groendienst en sportdienst een kijkje komen nemen op de speelplein. Het volgende werd ons gemeld.
De ingang van het speelterrein wordt de komende maanden aangepakt. De haag tussen het doel en de petanquezone wordt nog verwijderd en er komt een poort van 5m op 1m. Hierdoor kunnen kleine kinderen niet direct op straat lopen. De ingang komt ongeveer in het midden van de speelplein. Daarna wordt er op de open stukken nieuwe liguster aangeplant. Over enkele jaren zou dat dan helemaal terug volgroeid zijn. Door de warme zomer zijn er ook enkele bomen en struiken die het niet overleefd hebben. Die worden ook nog vervangen.

 

Aanvraag zitbank bij speeltuigen.

Omdat enkele wijkbewoner regelmatig vroegen naar een zitbank aan de speeltuigen heb ik een aanvraag ingediend op 12 december 2018 bij de sportdienst om een zitbank bij te plaatsen.
Na enkele dagen heeft de gemeente Turnhout een zitbank geplaatst.
Dit is erg snel gegaan waarvoor onze dank !
De zitbank wordt zeer gewaardeerd door de ouders die bij de speeltuigen verblijven.
Met dank aan de Stad Turnhout !

 

Informatie over de wadi (Gracht speelplein)

Beste buurtbewoners Bergbeemden, zoals iedereen al heeft opgemerkt en sommige gemeld staat de wadi op de speelplein soms vol water (zie foto's)
Deze situatie is niet te tolereren en gevaarlijk voor peuters die daar spelen !
We hebben dit gemeld op de buurtraad van 17 januari 2019
Via e-mail is er een bevestiging binnen gekomen dat ze via Aquafin een afspraak gemaakt hebben om een aansluiting te maken op de riolering.
Dit kan een 3 tal weken aanslepen en is er een aanvraag gedaan om tijdelijk nadars te plaatsen voor de veiligheid van onze kinderen tot de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Voor vragen kan je altijd terecht bij uw Speelpleinpeter, Frans Van Otten.Voor alle info via uw Speelpleinpeter:
Frans Van Otten.
Bergbeemden 37.
2300 Turnhout.
info@bergbeemden.be
Vragen of sugesties  KLIK HIER